Обсяг оборонного виробництва України може досягти $20 мільярдів

Фото: Inguar Defence

За умови додаткових інвестицій, потенціал українського оборонного виробництва у 2025 році може досягти рівня у 20 мільярдів доларів США, але й це не межа.

Про це на форумі Yalta European Strategy заявив міністр оборони України Рустем Умєров.

Торік ми планували наші виробничі можливості й визначали, скільки можемо спільно виробити у приватному та державному секторах. Тоді наш потенціал становив 7 мільярдів доларів. У 2025 році ми можемо збільшити цей показник утричі. За нашими оцінками, за умови додаткового фінансування потенціал оборонного виробництва може досягти 20 мільярдів доларів. Ми готові відкривати з вами спільні підприємства. Ми можемо познайомити вас і звести вас з будь-ким із наших очільників, щоб працювати спільно. Це дасть нам можливість збільшувати наші потужності також

Він також підкреслив, що можливості оборонної індустрії України значно перевищують обсяги інвестицій, які країна здатна забезпечити самостійно.

«Україна вже здобула визнання у світі завдяки своїй сміливості. Ми також відзначилися креативністю у складних умовах. Міноборони готове відкривати спільні підприємства разом із партнерами. Це дозволить суттєво збільшити наші виробничі потужності», — додав Умєров.

Нагадаємо, що у червні 2024 року був підписаний контракт між KNDS і Краматорським заводом важкого верстатобудування (КЗВВ) щодо спільного виробництва в Україні 155-мм снарядів. А у серпні угоду, яка дозволяє іншому українському підприємству налагодити ліцензійне виробництво 155-мм артснарядів підписано з норвезькою компанією Nammo.